7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

De greenfluencers van 2023

De afgelopen editie van De Groene Sector Vakbeurs heeft NWST de Greenfluencer Award voor het eerst live uitgereikt. Wij blikken terug op deze feestelijke uitreiking en lichten alle genomineerden nog eens uit.

Reinier Smits
Reinier Smits was tientallen jaren lang terecht een Greenfluencer. Hij is al decennialang een influencer. Zijn column ‘Keek op de Week’ was iets wat je wekelijks wilde lezen. Als oprichter van SmitsRinsma bouwde hij meer dan 40 jaar aan een gerenommeerd ingenieursbureau in de groene sector. Sinds 2017 is hij met pensioen, maar zijn impact blijft zichtbaar in de sector.

Jessica den Outer
Jessica den Outer is een rijzende ster in de groene sector. Ze  lanceerde een boek ‘Rechten van de Natuur’, waarin ze pleit voor een holistische benadering van milieubescherming, waarbij de natuur eigen rechten krijgt. Haar ideeën zijn al in praktijk gebracht in de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten, waar de natuur sinds november 2023 een eigen voogd heeft.

Jan Wilem de Groot
Jan Willem de Groot heeft het stokje overgenomen van Henry Kuppen als directeur van Terra Nostra. Maar zijn invloed reikt verder. Hij is de oprichter van de Boominfodag, een dag voor kennisdeling in de boomverzorgingssector. Daarnaast is hij co-auteur van ‘Trees: A Lifespan Approach’ en actief binnen de KPB-ISA en de European Arboriculture Council.

Tim van Hattum
Tim van Hattum ziet oplossingen voor de problemen van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies in Nature Based Solutions. Zijn toekomstvisie voor Nederland in 2120, beschreven in een rapport van Wageningen University, biedt een groen en positief vooruitzicht. Hij schreef ook de ‘Only Planet Klimaatgids’ met routes naar een hoopvolle toekomst.

Jantine Schinkelshoek
Als landschapsarchitect en initiatiefnemer van Hoop voor Heggen streeft Jantine Schinkelshoek naar het planten van zoveel mogelijk heggen in Nederland. Heggen bieden een antwoord op het biodiversiteitsvraagstuk
en verbinden mensen met de natuur. Ze heeft al bijna 40 kilometer heg aangelegd.

Lucy Bathgate
Lucy Bathgate startte het succesvolle burgerparticipatieproject Levend Water in Tilburg en lanceerde later de
Buurtbomen Kansenkaart. Dit initiatief stimuleert stedelijke vergroening door burgers zelf bomen te laten planten. Haar plan werd omarmd door de gemeente Tilburg.

William Bogaarts
William Bogaarts, innovatiemanager bij De Enk Groen & Golf, moderniseert het greenkeepersvak door gebruik van robots en dataverzameling. Hij deelt zijn kennis ruimhartig met de sector en is jurylid van de Greenkeeper Of The Year-verkiezing.

Angeline Mette
Angeline Mette, boomexpert en gerechtelijk deskundige, heeft uitgebreide kennis van Visual Tree Assessment (VTA). Ze is licentiehouder van het originele Mattheck seminar in Nederland en deelt haar kennis over boomtaxaties en veiligheidscontroles met Nederlandse boomspecialisten.

Ada Wille
Ada Wille, initiatiefneemster van het Nationale bloembollen weekend, is een autoriteit op het gebied van begraafplaatsen. Ze heeft talloze boeken geschreven, waaronder ‘De Laatste Tuin’. Haar werk maakt begraafplaatsen groener en aangenamer.

Jaap Smit
Jaap Smit, eerder genomineerd voor zijn werk voor de Floriade, is een bekende dendroloog. Hij deelt zijn kennis in de rubriek “Betere Bomen” in het Vakblad Boomzorg en is het groene gezicht van Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Suzanne van Straten en Liedewij Loorbach
Dit duo van Sprinklr.co zet zich al jaren in voor biologisch gekweekte planten en maakt deze via een toegankelijke webshop beschikbaar voor iedereen. Het is hun missie om van biologisch plantgoed de norm te maken, wat het winnen van deze prestigieuze award weer ondersteunt. Suzanne en Liedewij, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze welverdiende prijs!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top