7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

Het Duurzaamheidspark

Duurzaamheid was één van de hoofdthema’s die centraal stonden tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2024. Als hovenier of andere professional uit de groene sector is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is een thema wat steeds belangrijker wordt, wij als groene sector mogen absoluut niet achterblijven. De Groene Sector Vakbeurs biedt de kans om in één dag volledig op de hoogte gesteld te worden over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de branche.

Het Duurzaamheidspark

Wij van De Groene Sector Vakbeurs vinden duurzaamheid enorm belangrijk, daarnaast willen wij de bezoeker graag beleving bieden op de beursvloer. Als bezoeker van De Groene Sector Vakbeurs kun jij door het aangelegde Duurzaamheidspark lopen en ondertussen kun je worden geïnformeerd én geïnspireerd door de deelnemende exposanten. Het Duurzaamheidspark is opgezet in samenwerking met onze mediapartner Hortipoint. Hortipoint is een not-for-profit mediaorganisatie in de groene en sierteeltsector met onder andere de vakbladen Tuin & Landschap en de Boomkwekerij.

Maxibel bv - Solar voetpadverlichting

Maxibel bv uit Haarlem is sinds 2004 fabrikant van tijdelijke verlichting voor de petrochemie, bouw, industrie en scheepsbouw. Wij spraken Marco Post over de deelname aan Het Duurzaamheidspark. “Daar waar kwaliteit nodig is dus. Wij produceren in Nederland met zo min mogelijk onderdelen uit het Verre Oosten en daar zijn we trots op.”

Schreuder E-Commerce | Kokos Bodembedekker

Maarten Schreuder begrijpt de groeiende vraag naar duurzaamheid, daarom heeft Martijn een duurzaam tintje toegevoegd aan zijn assortiment door de verkoop van Kokos bodembedekker. Een 100% natuurproduct dat niet alleen decoratief is, maar ook bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.

MBI - GeoArdesia Alivo

GeoArdesia Alivo is bestrating geïnspireerd op de organische vormen in de natuur, voor subtiele overgangen tussen groen en bestrating. Dat is de GeoArdesia Alivo. Nu leverbaar in een 10cm* dikke uitvoering voor toepassingen in de openbare ruimte. Beschikbaar in 5 tijdloze kleuren.

Kennisprogramma

Klimaatadaptieve oplossingen
Menno Olthof van MBI De Steenmeesters, Hans van der Weerd en Marcel Straatman van Heicom en Jeroen van Wijngaarden en Mark Offerman van H&B Grondstoffen nemen je mee in vraagstukken en uitdagingen op het gebied van klimaatadaptieve oplossingen. Onderwerpen zoals duurzaamheid, wat te doen tegen wateroverlast, de juiste bodem voor waterinfiltratie, water in de tuin houden, groen parkeren, waterdoorlatende ondergrond, substraten, lava en het porodur® systeem worden uitgebreid behandeld.

Kennissessie slim en rendabel naar emissieloze landbouw

Hoe kan de boer een eigen perspectief creëren binnen de eisen voor lagere emissies? Dat was de centrale vraag in het seminar ‘Slim en rendabel naar een emissieloze landbouw’ op RMV Hardenberg.

 

Voorzitter Noud Janssen van Agrivaknet, de brancheorganisatie van agrarische bedrijfsadviseurs, trapte de bijeenkomst af met de vraag welke opties boeren hebben voor hun eigen perspectief. Hij schetst welke handvaten de actualiteit biedt voor het maken van bedrijfskeuzes.

Scroll naar top