Starterspaviljoen – Essie B.V.

Essie B.V. is in maart 2020 opgericht door Joost de Vogel en zijn vrouw Esther. Om het bij- maaien rondom bermobstakels te stoppen en maaischade in de openbare ruimte te voorkomen, ontwikkelde Essie de betonnen beschermingsring Eco2Shield. Vanaf mei 2021 levert Essie Eco2Shield door heel Nederland.

Essie werkt samen met toonaangevende industrie. Producent Martens beton maakt Eco2Shield tot een circulair product. Essie garandeert een gezonde voorraad en betrouwbaar logistiek. Door de bijgeleverde systeemproducten van Sika is Eco2Shield een zelfdragend, afgesloten geheel.

Eco2Shield

Eco2Shield is ontwikkeld vanuit de gedachten ‘het huidig maaiproces kan efficiënter en veiliger’. Het maaiproces kent de nodige consequenties. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Milieuvervuiling door versplintering obstakels en maaidraad
  • Schade en corrosievorming
  • Arbeidsveiligheid; bij-maaien langs wegen en paden zijn risicogebieden
  • Verkeersongevallen door verkeershinder

Het huidig maaiproces kent twee verwerkingsgangen. De eerste verwerkingsgang is het maaien van de berm. De tweede is het bij-maaien van bermobstakels. Door een totaalinrichting met Eco2Shield wordt de nabewerking uit het maaiproces gehaald.

Resultaat

Eenvoud is het resultaat van doorontwikkeling. Met Eco2Shield ervaart de maaimachinist meer overzicht door voldoende afstand tussen machinaal en bermobstakels. Dit voorkomt herstelwerkzaamheden en verlengt de levensduur van lichtmasten met tien jaar. Essie creëert met Eco2Shield de doorstroom die zorgt voor verkeersveiligheid, kostenreductie en een duurzame uitvoering van het maaiproces.

Wil jij graag in gesprek met Essie? Jij kan Essie B.V. vinden op het nieuwe Startersplavijoen in hal 2
Standnr: 256 

www.essiebv.com

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn