7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

GreenMax

TreeProtect Biobased

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

De TreeProtect Biobased boomstambeschermer is een goedkope, effectieve en betrouwbare methode om bomen tegen maaischade en knaagdieren te beschermen.

De bekende boomstambeschermer is naast de uitvoering in FDA gecertificeerde kunststof ook leverbaar in Biobased Plastic. Biobased Plastic wordt geproduceerd op basis van het restafval van suikerriet en wordt ook wel groene polyethyleen genoemd. Door het gebruik van het restafval van suikerriet ontstaat er een nieuw en duurzaam alternatief voor het standaard polyethyleen.

De Biobased boomstambeschermer is volledig recyclebaar. Groene polyethyleen is mengbaar met standaard polyethyleen. Hierdoor kunnen boomstambeschermers op basis van suikerriet zelfs gerecycled worden in hetzelfde proces als de huidige PE boomstambeschermers. Het basismateriaal kan hierdoor nog veelvuldig hergebruikt worden.

De stambeschermer is leverbaar in de kleuren groen, zwart en bruin. De stambeschermer is 21 cm hoog en 36 cm breed. Zeer gemakkelijk te installeren en beschermt stammen tot een diameter van 11 cm. Voor grotere bomen kunnen twee of meerdere stambeschermers eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden. Ieder jaar dient de stambeschermer losser te worden gezet om ingroeien te voorkomen.

TreeProtect Biobased heeft optimale beluchtingsgaten. Hierdoor krijgt de boomstam voldoende lucht en licht. Aantasting door insecten en het rotten van de boomschors wordt door deze beluchtingsgaten ook tegengegaan.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top