7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

titel Duurzaamste hovenier van Nederland voor Herman Vaessen en S-kwadraat

De titel ‘Duurzaamste hovenier van Nederland’ is dit jaar niet naar één, maar naar twee bedrijven gegaan. In de categorie ‘zonder personeel’ won Tinka Chabot van S-kwadraat uit Arnhem, in de categorie ‘met personeel’ won Herman Vaessen BV uit Maasbree. Zilver was er voor Jan Pieter Hooft van Hooft Hoveniers uit Glimmen.

De prijsuitreiking voor de Duurzaamste hovenier van Nederland vond woensdag 15 januari plaats op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. NL Greenlabel-oprichter en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, reikte de prijzen uit, samen met Anneke Rodenburg van Tuin en Vlinder, een van de winnaars van vorig jaar.

De twee winnende bedrijven ontvingen als prijs een elektrisch apparaat van Husqvarna, sponsor van de Duurzaamste hovenier en een van de initiatiefnemers van het Groene Inspiratiepark op de beurs.

Twee winnaars

Volgens juryvoorzitter Ruud Snijders van Innogreen was de jury het er over eens dat er twee winnaars moesten worden aangewezen. Doordat de bedrijven enorm verschillen qua personeelsomvang, zijn deze onderling moeilijk te vergelijken. TInka Chabot is een zzp’er, terwijl Vaessen een bedrijf is met zo’n 75 werknemers in vaste dienst.

Begin januari heeft de jury, met vertegenwoordigers van Tuin en Landschap, Innogreen, Tuinkeur en NL Greenlabel, samen met de winnaar van een eerdere editie, de drie genomineerde bedrijven bezocht. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe de verkiezing voor komend jaar eruit komt te zien en zal de inschrijving voor de nieuwe editie worden geopend.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top