Jaarlijkse lyme screening

Er nemen al meer dan 100 organisaties en 3500 deelnemers deel aan de Jaarlijkse Lyme Screening: Land- en Waterschappen, Gemeenten, Ecologische adviesbureaus en Groenbeheerders.

De ziekte van Lyme is een erkende beroepsziekte voor ruim 140.000 werknemers. Ondanks beschermende kleding of teekwerende spray kunt u regelmatig gebeten worden door een teek. Ondanks controle kunt u er één over het hoofd zien. De bekende rode kring verschijnt niet altijd, of is soms niet goed zichtbaar. Weken of maanden na een tekenbeet kunnen ook algemene klachten ontstaan zoals hoofdpijn, koorts en vermoeidheid. Dan wordt niet altijd de link gelegd met een tekenbeet.

Mensen die in het groen werken hebben vaak al antistoffen tegen Lyme. Dit maakt een diagnose lastig. Komen de antistoffen van een nieuwe infectie of van een infectie uit het verleden? De hoeveelheid antistoffen na een infectie verschilt per persoon. Daarom is individueel Lyme onderzoek belangrijk  en de Jaarlijkse Lyme Screening zorgt voor duidelijkheid. De eerste meting noemen we een nulmeting. Die geeft aan hoeveel antistoffen tegen Lyme u al hebt. Vervolgmetingen worden hiermee vergeleken, zodat we nieuwe infecties goed kunnen herkennen. Bij de vervolgmetingen die wij afgelopen jaren uitgevoerd hebben, werd bij 1 op de 50 deelnemende werknemers een onopgemerkte Lyme-infectie gevonden. Van deze groep heeft 70% de tekenbeet nooit opgemerkt.

Jaarlijkse Lyme Screening zorgt ervoor dat we nieuwe infecties bij werknemers tijdig kunnen opsporen. Het onderzoek vindt plaats op de bedrijfslocatie en start met een voorlichting over de teek, de ziekte van Lyme, preventieve maatregelen en wat Jaarlijkse Lyme Screening precies inhoudt.

Vervolgens worden drie verschillende Lyme-testen uitgevoerd om uw bloed grondig te testen. U ontvangt de uitslag  met begeleidende uitleg. Als er sprake is van een mogelijke recente infectie krijgt u het advies om naar uw huisarts te gaan. U ontvangt dan ook een toelichtingsbrief voor de huisarts.

Bron: Innatoss Laboratories BV | https://www.innatoss.com/nl/ 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top