Grootste editie ooit van De Groene Sector Vakbeurs bezocht door duizenden groenprofessionals

HARDENBERG – De 21ste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 14, 15 en 16 januari 2020 bezocht door ruim 18.000 groenprofessionals. In totaal presenteerden zich 326 exposanten op de vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg, nooit eerder was dit aantal zo hoog. Vanwege de enorme belangstelling voor de beurs werden niet alleen alle zeven beurshallen ingezet, maar ook omliggende zalen om zo het aanbod voor de groenprofessionals nog completer en uitgebreider te maken. “We kijken zeer enthousiast terug op deze allergrootste editie ooit van De Groene Sector Vakbeurs”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens organisator Easyfairs.

Tijdens de openingsdag van De Groene Sector Vakbeurs werden de Innovatie Awards uitgereikt. In de categorie Tuin & Park won Husqvarna met hun EPOS Robotmaaier en in de categorie Groene Inrichting won Sempergreen met hun biodiversiteitpakket. Ook was er de uitreiking van de Duurzaamste Hovenier van Nederland 2019. In de categorie bedrijven groter dan tien medewerkers won Herman Vaessen en in de categorie tot tien medewerkers ging S-kwadraat met de prijs aan de haal.

De beursvloer met meer dan 300 exposanten viel erg in de smaak onder de duizenden groenprofessionals. Een grote blikvanger was opnieuw Het Groene Inspiratiepark. Ook de demonstraties van het Axetreme Team konden weer rekenen op veel belangstelling. Daarnaast was er een kennistheater waar groenprofessionals gedurende de beurs konden aanschuiven voor diverse sessies. Zo waren de lezingen van NOS-weerman Peter Kuipers Munneke over de kansen voor groen door aan te passen aan extreem weer razend populair.

Verder was er voor het tweede jaar op rij een speciale Vmbo-ochtend. Meer dan 180 scholieren maakten kennis met de groene sector door middel van uitleg van exposanten en het volgen van verschillende workshops. Schonewille: “Deze ochtend is een prachtig voorbeeld om scholieren enthousiast te maken voor het werken in de groene sector. Zo maken we aan de ene kant scholieren enthousiast en bieden we anderzijds exposanten de mogelijkheid om al kennis te maken met ‘de medewerkers van de toekomst’. We willen dit in 2021 weer herhalen.”

Het was de eerste editie van De Groene Sector Vakbeurs waarbij alle bezoekers een badge ontvingen waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kon de bezoeker exposantenstands scannen waarin hij of zij geïnteresseerd is en graag meer informatie wil ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontving de bezoeker een e-mail met daarin de informatie van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. Schonewille: “De smartbadge is erg goed ontvangen. Er waren zelfs exposanten met een paar honderd scans. De bezoekers gaven aan de gebruiksvriendelijkheid van de smartbadge te waarderen. Iets nieuws is altijd even wennen, maar bezoekers en exposanten ervaarden direct de meerwaarde.” 

Exposant Stihl werd het meest gescand door bezoekers en ontving hiervoor een attentie van de organisatie. “In het begin was het even afwachten, maar het is een zeer waardevolle toevoeging. We omarmen deze ontwikkeling, ook met het oog op duurzaamheid. Het is belangrijk om de readers op strategisch goede plekken op de stand neer te zetten: bij de infobalie en naast de innovatie”, zegt Tommy Nagtegaal namens Stihl.

De Groene Sector Vakbeurs 2021

De eerstvolgende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 12, 13 en 14 januari 2021 in Evenementenhal Hardenberg. De plattegrond voor deze editie wordt op veel plekken vernieuwd. Tijdens de afgelopen editie van De Groene Sector Vakbeurs werd deze vernieuwde plattegrond al gepresenteerd op het BusinessPoint van beursorganisator Easyfairs. Meer dan 100 exposanten hebben hun plek voor 2021 al geboekt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top