7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

De Groene Sector Vakbeurs introduceert ‘digitale draagtas’ voor bezoekers

De beursorganisatie van De Groene Sector Vakbeurs introduceert op de komende editie in januari de smartbadge technologie. Bij binnenkomst ontvangt iedere bezoeker een badge waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van de exposanten scannen. Ook kan de bezoeker zich hiermee inschrijven voor nieuwsbrieven of meedoen aan acties van exposanten. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft. “Dit is een unieke tool in beurzenland en is een initiatief van Easyfairs”, zegt Mariëlle Schonewille namens De Groene Sector Vakbeurs.

De smartbadge dient als een zogeheten ‘digitale draagtas’ voor bezoekers. Schonewille: “Hierdoor is het tillen van zware tassen met brochures niet meer nodig. Bovendien ontvangt de bezoeker na het bezoek een e-mail met een handig overzicht welke stands hij of zij precies bezocht heeft. Verder ontvangt de bezoeker alleen digitale informatie van exposanten waarin hij of zij zelf interesse heeft getoond en krijgt dus zo geen spam binnen.”

Vanaf 2020 gaan alle beurzen van Easyfairs in Nederland werken met deze smartbadge technologie. Schonewille: “Het is voor zowel onze bezoekers als exposanten volledig nieuw. Daarom zetten we tijdens de beurs hostessen in die bezoekers gaan helpen bij het gebruik van de smartbadge. Maar het is een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudige tool om informatie te verzamelen, want de bezoeker hoeft enkel de badgelezer van de exposant aan te raken met zijn of haar badge. Vervolgens gaat een groen lichtje aan en de badgelezer piept. Later op de dag ontvangt de bezoeker alle verzamelde exposanteninformatie per mail.”

“Deze technologie past ook perfect bij onze missie ‘Visit the future’. Niet alleen maken we het verzamelen van informatie eenvoudiger, ook denken we aan het milieu. Juist met het oog op de toekomst werken wij aan een duurzame beursbeleving. De smartbadge zal veel drukwerk besparen en is daarom beter voor het milieu”, aldus Schonewille.

De eerste editie van De Groene Sector Vakbeurs waarbij de smartbadge technologie wordt geïntroduceerd is op 14, 15 en 16 januari 2020 in Evenementenhal Hardenberg. Bekijk de nieuwe website van De Groene Sector Vakbeurs voor meer informatie over de beurs en over de smartbadge technologie: www.groenesector.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top