7, 8 & 9 januari 2025 | Evenementenhal Hardenberg

Het Groene Sector Café op De Groene Sector Vakbeurs 2022

HARDENBERG – De komende editie van De Groene Sector Vakbeurs op 8, 9 en 10 maart 2022 staat bijna op het punt van beginnen in Evenementenhal Hardenberg. Inmiddels is de opbouw al voorzichtig begonnen en wordt de eerste hand gelegd aan het nieuwe Waterplein in hal 4. Verder is er een testparcours voor (elektrische) mobiliteit, is er Het Groene Sector Café en is er een Starterspaviljoen.

Het Groene Sector Café

In hal 3 is er dit jaar Het Groene Sector Café. Groenprofessionals, aankomende groenprofs, toeleveranciers en dienstverleners in Het Groene Sector Café met elkaar in een informele setting in gesprek over ‘Hoe draag jij bij aan goed opgeleide hoveniers?’. Thema’s die aan de hand van stamtafelgesprekken belicht worden, zijn personeel, arbeid en scholing. Aan het woord komen Mathieu van Druenen (landelijk adviseur UWV), Jeroen Zijlmans (beleidsmedewerker VHG), Herbert de Witte (opleidingsadviseur Zone.college) en Ilona Hendriks-van Triest (eigenaar Groen Uitzendburo).

Prikkelende stamtafelgesprekken

Zij delen iedere beursdag hun visie en gaan aan de hand van een aantal prikkelende stellingen zoals ‘Voor een leerling Aankomend Hovenier is motivatie veel belangrijker dan zijn of haar leeftijd’ en ‘Wij willen samen ervoor zorgen dat meer vrouwen Aankomend Hovenier worden’ met elkaar en het publiek in gesprek. Ook schuift bij elke sessie een docent en een leerling van de opleiding Aankomend Hovenier van Groene Veluwe / Groen Uitzendburo of Zone.college aan.

Abiam van Triest, eigenaar Groen Uitzendbureau ziet dat er nog best wat terughoudendheid binnen de sector is als het gaat om zij-instromers. Daar zal een andere mind-set in moeten komen. “We zien vanuit onze opleiding Aankomend Hovenier dat mensen met verschillende leeftijden en met verschillende achtergronden, van supermarktmanager tot medewerker pluimveebedrijf tot professioneel drummer succesvol instromen, zolang ze maar de juiste motivatie hebben.” Van Triest ziet De Groene Sector Vakbeurs als een mooi platform om met elkaar in gesprek te gaan. “We zijn van mening dat we er als branche samen verantwoordelijk voor zijn om het personeelsprobleem in de groene sector op te lossen”, aldus Van Triest. De stamtafelgesprekken vinden op 8, 9 en 10 maart tussen 16.00 – 17.30 uur plaats in het Groene Sector Café in hal 3. Aansluitend is er een netwerkborrel. Aanmelden is niet nodig, de bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk.

Congres TuinKeur

Voorafgaand aan alle beursdagen is er van 10.30 tot 12.30 uur het congres ‘Een goede start garandeert resultaat’ van TuinKeur. Tijdens dit congres komen Ruud Snijders (Innogreen), Ad van Bruggen (Biocontrole) en Jelle Westra (TuinKeur) aan het woord. Deelname aan het congres is gratis, vooraf aanmelden kan via de site van TuinKeur. Dit congres wordt georganiseerd in samenwerking met De Groene Sector Vakbeurs en vakblad De Hovenier. Na afloop kan de beurs bezocht worden.

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022

De finale van mbo Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022 vindt eveneens plaats op De Groene Sector Vakbeurs. Deze wedstrijd wordt door Koninklijke VHG georganiseerd en maakt deel uit van Skills Heroes. In drie dagen tijd leggen studenten van Aeres Velp, Yuverta Houten, Zonne.college Doetinchem en Yuverta Nijmegen een tuin aan. Alle teams bestaan uit twee studenten en hun coach. Een jury beoordeelt de tuinaanleg op verschillende onderdelen. De winnaar is Nederlands Kampioen Tuinaanleg en maakt kans deel te nemen aan WorldSkills 2022 in Shanghai.

De 22ste editie van De Groene Sector Vakbeurs is op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 maart 2022 in Evenementenhal Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld 15.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top