De Groene Sector Vakbeurs 2022 positief verlopen

HARDENBERG – Groenprofessionals konden vorige week na twee jaar eindelijk weer hun hart ophalen op De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. De vakbeurs is op 8, 9 en 10 maart succesvol verlopen, zo meldt beursorganisator Easyfairs. In totaal presenteerden meer dan 270 exposanten zich aan 11.103 groenprofessionals. Tijdens de beurs waren ook meerdere wedstrijden, zoals de Innovatie Awards, Nationale Wedstrijd Tuinaanleg en de Duurzaamste hovenier van Nederland. Alle winnaars werden op de beurs in het zonnetje gezet.

“Wij kijken met een enthousiast gevoel terug op de afgelopen beurseditie. Iedereen was vooral erg blij dat de beurs eindelijk weer door kon gaan na een jaar overgeslagen te hebben. Helaas was het dit jaar nog niet mogelijk om de beurs op de vertrouwde datum in januari te laten plaatsvinden, omdat beurzen in januari nog niet gehouden mochten worden. Het was voor de sector niet een ideale datum, maar dankzij de verplaatsing naar maart kon de beurs vorige week zelfs doorgaan zonder beperkingen en dat zorgde ervoor dat het weer als vanouds aanvoelde”, zegt Ramon Schlepers namens De Groene Sector Vakbeurs.

De beursorganisatie reikt twee Innovatie Awards uit. In de categorie Groene Inrichting ging de prijs naar Essie bv. met haar innovatie Echo2Shield en in de categorie Tuin & Park Techniek won Wim van Breda met de MowHawk. Verder vond de uitreiking plaats van de Duurzaamste hovenier van Nederland. Ook deze prijs was onderverdeeld in twee categorieën. Stip Hoveniers won in de categorie Particuliere tuinen en W. Ketelaars in de categorie Openbaar Groen.

Daarnaast werd de finale van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2022 gewonnen door het team van Yuverta Houten. Dat betekent dat Nathan den Besten en Jorn Houdijk zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2022 mogen noemen. In totaal namen vier teams van mbo-studenten deel aan deze finale die werd gehouden tijdens De Groene Sector Vakbeurs. Het team van Aeres Velp werd tweede, Yuverta Nijmegen derde en Zone.college Doetinchem vierde.

De volgende editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg vindt plaats op 10, 11 en 12 januari 2023. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top