Deelnemers

Innatoss Laboratories

Innatoss Laboratories

Over ons

Innatoss Laboratories: voert Jaarlijkse Lyme Screening uit voor land-en waterschappen, gemeenten, groenbeheerders en sociale werkvoorzieningen.
Door het veranderend klimaat neemt het aantal teken en daarmee het aantal tekenbeten alleen maar toe, de afgelopen jaren is het aantal gevallen van Lyme verviervoudigd. Lyme en de preventie hiervan is bij veel organisaties een actiepunt, maar ook een bron van angst. De Ziekte van Lyme is een beroepsziekte voor 150.000 werknemers in Nederland. Medewerkers die met regelmaat in het groen werken lopen allemaal verhoogd risico op tekenbeten en daarmee de ziekte van Lyme. Er is er vanuit medewerkers vaak vraag naar Jaarlijkse Lyme Screening, want ze kennen vaak allemaal wel een collega of iemand in hun naaste omgeving met Lyme. 30 tot 50% van de tekenbeten wordt niet opgemerkt! De afgelopen twee jaar hebben wij meer dan 800 medewerkers van Gemeenten, Water- en landschappen en Groenbeheerders jaarlijks op Lyme onderzocht. Deze data geeft aan dat van de medewerkers in het groen gemiddeld 25% verhoogde antistoffen Lyme in het bloed heeft, tegen het landelijk gemiddelde van 6%. 1 op de 50 medewerkers in het groen loopt jaarlijks een Lyme-infectie op zonder dat zij hiervan direct ziek zijn of klachten hebben!

Voor de ziekte van Lyme geldt: een vroege diagnose leidt tot effectieve behandeling, duurt de infectie langer dan jaar, dan kunnen klachten zeer ernstig worden. Op het juiste moment meten en weten wat je meet is van essentieel belang. Na een tekenbeet duurt het ongeveer acht weken voordat antistoffen zichtbaar zijn in het bloed, wordt een medewerker binnen deze acht weken onderzocht op Lyme is er een grote kans dat de Lyme-infectie wordt gemist.
Daarom zou een jaarlijkse screening Lyme verstandig zijn, er wordt gestart met een nulmeting en vervolgens wordt er ieder jaar een vervolgmeting uitgevoerd in november, december na het tekenseizoen. Een Lyme-infectie kan dan tijdig opgespoord worden en krijgt niet de kans te ontwikkelen tot de ziekte van Lyme!
Als expert op gebied van infectieziekten zijn wij gevraagd om te kijken wat met de huidige tests mogelijk is, onze uitgebreide ervaring leert dat met een combinatie van huidige tests, goede analyse én langdurige opslag van monsters heel veel te bereiken is. Tevens hebben wij een presentatie gemaakt over onze manier van screening, hierin wordt besproken wat screenen wij en waarom, d.m.v. casussen creëren wij een helder beeld van wat er getest wordt, wat de uitslagen betekenen en welke behandeling in samen spraak met de bedrijfsarts gewenst is.

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top