Deelnemers

Weed Control BV

Weed Control BV

Over ons

WeedControl is gevestigd in Waalwijk en heeft 20 medewerkers. Inmiddels actief in een groot deel van Europa op het gebied van chemievrije onkruidbestrijding. De klantengroep loopt van grote gemeentes en aannemers, van werkvoorzieningen en groenaannemers tot de kleinere hovenier. Met een grote ambitie voor techniek, kennisdeling en service wordt iedere dag hard gewerkt om de klanten te voorzien van de nieuwste producten.

WeedControl staat voor mens en milieu. Onze aarde is klein en zullen we moeten respecteren. Om die reden kijkt WeedControl ook verder dan alleen de alternatieven voor chemie. Zo werken we vanaf het begin met warmte-terug-win systemen, dat de CO2 productie van de machines halveert en voertuigen draaien sinds het begin op gas ipv diesel.
Wij staan niet stil en werken hard aan ontwikkelingen in waterstof, autonome voertuigen en andere vormen van onkruidbestrijding. Met de kennis en kunde uit het verleden en de ambitie van nu zorgen we voor een oplossing in de toekomst.

Waarom WeedControl?
Een goede vraag! Door de inmiddels vele aanbieders op de markt ziet u door de bomen het bos niet meer.
Iedere verkopende partij beweert de beste techniek te hebben, want de vraag is nu; wat is de beste techniek? En waarom zou ik specifiek voor Weed Control kiezen?

Is 1 techniek dan beter dan de ander?
Wij weten dat het voor iedereen een moeilijke keus is, hoe pak ik het onkruid het beste aan, met hete lucht, open vlam, borstelen of misschien toch met heet water. Met elke manier in het thermisch onkruidbeheer wordt hetzelfde doel bereikt. Het onkruid wordt verhit, de plant wordt gekookt en sterft af.
Bij elke thermische techniek stollen de eiwitten rond de 67 graden en klappen de bladcellen kapot bij 80 graden. De wortel wordt bij geen enkele techniek direct geraakt. Wél krijgt deze een uitputting te voortduren, de plant wilt zijn bladgroen herstellen door energie van de wortel naar boven te sturen. Op deze manier sterft uiteindelijk het plantje in zijn geheel af na een aantal herhalingen.

Het verschil
Voor u is het belangrijk om de afweging af te gaan als gekeken wordt naar aanschaf prijs, onderhoud, rijsnelheid en betrouwbaarheid. Juist om deze bovenstaande redenen zijn vele gemeentes, ondernemers en hoveniers u al voorgegaan met het aanschaffen van de Weed Control machines. Onze machines zijn universeel aan te bouwen, hebben een laag eigen gewicht, zijn volledig roetvrij en kunnen een volledige dag werken zonder tussentijds te hoeven tanken of bij te vullen.

Products

Neem contact met ons op

Scroll naar top