Deelnemers

Machines4Green/Feedtuber

Machines4Green/Feedtuber

Over ons

Machines4Green importeert Spider en Raymo Electric radiografische maaiers.

Wij zijn specialist in radiografisch werken en leveren voor alle uitdagingen op het gebied van taluds en moeilijk bereikbare plaatsen de juiste oplossing. Hierbij staan veiligheid en efficiency altijd voorop. Waar radiografische maaiers meestal in beeld komen bij een talud vraagstuk, blijkt elke keer weer dat, eenmaal aangeschaft, de machines veel breder te worden ingezet:

maaien van bermen, ruw terrein, hoog gras, gazon, boomgaarden, langs het spoor, onder zonnepanelen, forten, bolwerken, campings, bungalowparken, jachthavens, pretparken, dierentuinen, golfbanen, etc.

Feedtuber produceert en verkoopt machines voor de opslag van biomassa in folieslurven.

Het bedrijf heeft speciale machines ontwikkeld voor opslag en verwerking van biomassa. Laagwaardige biomassa komt vrij in de landbouw, tuinbouw en bosbouw en tevens uit de foodindustrie. Het vindt een toepassing in bijvoorbeeld de compost- of biogas-productie. Door de aandacht voor een meer circulaire economie worden steeds meer toepassingen ontwikkeld, zoals de productie van bioplastics, karton of voedereiwit uit biomassa.

Bokashi is het Japanse woord voor “goed gefermenteerd organisch materiaal”. Het is de meest efficiënte wijze om organisch restmateriaal terug te geven aan de bodem. In tegenstelling tot compostering is er nagenoeg geen CO2-uitstoot en wordt de energie behouden! Door organisch restafval te fermenteren, bespaart u afvoerkosten en creëert u de optimale voeding voor uw bodemleven. De kosten om Bokashi te maken zijn lager dan de totale kosten om het materiaal af te voeren en nieuwe bemesting aan te voeren. Bokashi kan van nagenoeg elk type vers organisch materiaal gemaakt worden. Voorbeelden zijn: (drijf)mest, gras, riet, bladeren, snoeisel, bloembollenafval, ondermaatse aardappelen, uien- en witlofresten. Houtachtige materialen zijn alleen na hakselen geschikt.

Bio Bagging machines voor Bokashi zijn voorzien van apparatuur waarmee de receptuur goed kan worden verdeeld over het restmateriaal (gras, stro, plantenresten, etc. De perswals in de Feedtuber perst het restmateriaal met toevoegingen onder hogedruk in de folieslurf. De slurf is rondom lichtdicht waardoor het materiaal 8 tot 10 weken zuurstofarm kan fermenteren. Afdekken van de hoop is niet nodig. Dit levert een arbeidsbesparing op en bovendien is het beter voor het milieu omdat aan de onderzijde geen sappen naar de bodem kunnen weglekken.

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top